Nekrolog Bent Bramsen

5. januar 2017 15:37 , af Peter Bøttcher

Bent Bramsen er gået bort - nekrolog

Begravelsen finder sted i Skovshoved Kirke tirsdag den 8. december kl. 12.30


Bent Bramsen er død, hvilket er et chok for os alle i Knarr Admiralitetet.

Bent stod forleden lige midt blandt os på 2015-årsmødet for knarrerne i sin hjemhavn Skovshoved med sin sædvanlige skarphed og velformulerede pointer og igen forsøgte at ramme lige ned i en kompliceret og følelsesladet dagsorden. Umiddelbart efter årsmødet susede han ivrigt rundt blandt skippere og mandskab i restauranten for at sikre, at sommerturen 2016 ikke skulle lide skibbrud. Vi kan ikke lade være med at tænke på Bent til sommer, når vi ligger der ét eller andet sted og skvulper og råber njaft, så han kan høre det!

Årsmødet var det sidste, vi hørte og så til Bent: En gentleman med den præcise juridiske og menneskelige pointe på en knivsæg talte for sidste gang til og med os. Og det berører os alle dybt.

Det var en kende anderledes på banerne:

 Når 122’eren var i farvandet var konkurrencemennesket Bent i hopla - med sin lille ”charmeklud” om halsen. Man hørte tit hans stemme henover vandet, når han diskuterede med Lotte eller jog hende op på fordækket. Her gjaldt andre regler end de juridiske.

Hans mandskab - senest Lotte og Steen, og førhen Jens Henning - drømte sikkert om et ferieophold på herremandens træhest - når starten gik og Bent begyndte at herse.

 Hans piskesnert kunne høres over det meste af banen eller i havnene. Og det var de utroligste ting han kunne finde på at ”opmuntre” sit team med. Men sådan var Bent. Temperamentet blev sluppet løs på vandet, og vi andre daffede afsted med halen mellem benene og et lille smil på læben.

Når så han kom i land, og sindet var faldet til ro, gik han stolt på kajen i sine støvler, som om intet var hændt. Forskellen på ham og alle os andre var, at han var fuldstændig ligeglad med, om andre hørte hans eksplosive entusiasme og iver for at få en bedre placering eller få rettet en petitesse.  

 Bent har i alle årene – og det er mange – været særdeles aktiv på alle niveauer i Admiralitetet. Selv admiral, deltaget i flere IKC'er i nær og fjern og en ivrig sommertursdeltager. Vi er mange, der har nydt hans selskab på herlige sommeraftener rundt omkring i Danmark – I denne svære stund står billedet klart på nethinden af et herligt menneske og en god ven.  Vi kommer også til at savne ham på sommerturerne.

 Bent var også en fornem herre med stor troværdighed. Hvor tit har flere af os ikke fået et råd af ham i havnene, på vandet og på sommerturene og opsøgt ham om erhvervsjuridiske problemer, når jorden brændte i forretningen. Her var Bent på hjemmebane og hans viden og iver for at støtte og udrede var uovertruffen. Her kom han ind som nr. 1 - hver gang!

 

Med tårer i øjnene vil vi i knarrklubben mindes ham som det enestående menneske han var: ÆRE VÆRE BENTS MINDE.

 Knarrklubben sender med disse ord dybtfølte tanker til Bents familie, kone, børn og børnebørn, til besætningen på OD 122 og alle, der nu kommer til at sørge over, at vi ikke mere skal nyde Bents selskab.

 

Knarradmiralitetet i Danmark

 

 Begravelsen finder sted i Skovshoved Kirke tirsdag den 8. december kl. 12.30