IKC 2017 er slut

14. august 2017 22:28 , af Peter Bøttcher

Årets 49th IKC i Oslo er slut og med både dansk guld (OD90) og sølv (OD112) samt  med 4 både i top 10 havde de danske besætninger været med i mange topdueller. Uheldigvis måtte OD137 udgå pga. skippers rygsmerter, synd for både Kim og hans besætning. Efter en regnvejrstung lay-day klarede vejret op og der blev afviklet alle 11 planlagte sejladser i 4-10 m/s. KNS formåede trods de vanskelige forhold i Bunnefjorden at få lagt nogle fornuftige baner og udviste fleksibilitet overfor de mange episoder med grej udfordringer, som lidt frisk laber brise kan fører med sig. Men når solen skinner, gedeosten serveres på dansk rugbrød og de importerede pilsnere nydes i smug, så er der mange smil.

Socialt var det også et vellykket IKC med Midweek på Operaen og Award Dinner på Fram museet, på selve skibet der havde drevet med isen - en speciel Colin Archer konstruktion - med 6 mand ombord. Der var arrangeret filmvisning om Arktis og Antarktis farer, så vores egen Knud Rasmussen kom i bås med Scott og Ammundsen. Der var også grillaften efter gør-det-selv princippet og flere private arrangementer, som gjorde at de danske sejlere følte sig velkomne. Enkelte kom i egne "sommerhuse" og de øvrige installeret hos venlige værter. 

Med afslutning af IKC 2017 følger også en invitation til det 50th IKC i 2018 fra den Dansk Knarr klub - nogen planlægning er allerede i gang og i løbet af efteråret sættes der rigtig krudt under kedlerne. Sæt allerede nu kryds i kalenderen i uge 32 - 2018, der bliver brug for mange hjælpere og masser af aktivitet på land og til vands.