IKC2017 - midtvejsreportage

9. august 2017 12:49 , af Peter Bøttcher

IKC i Oslo er med 21 deltagende besætninger kommet godt igang, med norsk hygge og halvvejs ligger OD90 på toppen i tabellen med et lavt pointscore - tillykke - halfway there. De næste danskere kommer på 4-5 pladsen, men pointtallet mellem 2-5 pladsen er snævert og kan let ændre sig.

Stævnet finder sted hos KNS på Dronningen, Bygdøy, som er den ø hvor også Kontiki og Fram museet ligger på (tæt på Oslo og Colorline færgen). Vejret har indtil videre vekslet mellem sol, overskyet og regn, og fra meget let skiftende vind til 9 sekundmeter. Sejladsområdet Bondefjorden ligger ca. 1 times sejlads væk og som regel trækkes bådene derud pga. svag eller skiftende vind med afgang kl. 10.

Sejlladsmæssigt har deltagerne været udfordret af de særlige vindforhold, som gør sig gældende især i lave vindstyrker - vindspring, vindpust, vindhuller osv. holder besætningerne godt beskæftiget, nogle vil dog synes at der er lidt rigelig Bingo over det. Fx kan berettes om en mærkerundingsepisode hvor vinden stort set forsvandt ved topmærket, læ båd på bagbordshalse råber vende og midt under vending skifter vinden så meget at styrbordshalse kom af sig selv stort set uden at svinge båden. 

Bådene i Oslo er stadig med træmaster og med en del autentiske træbåde i bestanden. Hvor de danske både er mere ens i udstyr, sejl osv. er der en del mere spredning i denne flåde. Så den norske tekniske komité har undervejs haft nogle lange dage med at fikse både - men tager det heldigvis med godt humør og får det løst.

 

Lidt stemningsbilleder

 

Stævnets resultater kan følges på http://www.ikc2017.no/ under race information -> results. Der er flere billeder og video'er på facebook.