Opdatering om Corona fra Dansk Sejlunion

22. april 2021 09:28 , af Per Flemming Christensen
Her følger relevant uddrag af mail modtaget fra Dansk Sejlunion.
Det er en god ide også at gennemse nedenstående link om Q&A Corona
--------------------------
Corona
Vi har nu opdateret vores corona-vejledning på dansksejlunion.dk/corona efter de nye regler og retningslinjer gældende fra i dag.
Vær opmærksom på, at der blandt andet er indført et krav om kontrol af coronapas for de 70+ årige, hvis klubhuset åbnes for denne målgruppe. Det påligger desværre klubbens ledelse eller klubhuset ejer at sikre denne kontrol. Dansk Sejlunion er stærkt utilfreds med den urimelige byrde, men det er desværre den virkelighed, vi pt. må operere i. Vi ved, at DIF arbejder hårdt på netop at få ændret denne bestemmelse i forbindelse med næste åbning, der forventes omkring 6. maj. Overvej, om I kan eller har lyst til at håndtere denne opgave. Alternativet er selvfølgelig kun at holde klubhuset og andre indendørs faciliteter åbent for børn og unge under 18 år, hvor der ikke er krav om coronapas.
 
På den positive side, er det værd at bemærke at sociale arrangementer som fx standerhejsning igen kan lade sig gøre i et vist omfang, da samfundets generelle udendørs forsamlingsforbud nu er hævet til 50 personer.
Du finder vores Q&A om corona lige her: https://dansksejlunion.dk/corona.
 
Indbydelse og sejladsbestemmelser
Som mange af jer sikkert er bekendt med, så er der kommet nye kapsejladsregler. De kan findes i en pdf-version på https://dansksejlunion.dk/kapsejladsregler og i en mere mobilvenlig version på http://www.kapsejladsregler.dk. Det er også muligt at bestille en trykt version i sejlershoppen.
 
Med nye kapsejladsregler følger også opdaterede vejledninger og skabeloner til indbydelse og sejladsbestemmelser.
Dansk Sejlunion ønsker, at arrangørernes indbydelser og sejladsbestemmelser skal være af ensartet og høj kvalitet, således at kapsejladsafviklingen i Danmark gennemføres på et kendt og velordnet regelgrundlag. Siden vedr. indbydelser og sejladsbestemmelser på dansksejlunion.dk er opdateret med nye vejledninger og skabeloner til indbydelser og sejladsbestemmelser, se https://dansksejlunion.dk/kapsejlads/regler-og-vejledning/indbydelse-sejladsbestemmelser. Vi opfordre til at gamle skabeloner droppes og at de nye skabeloner tages i anvendelse i stedet.